About our Company

Η ανάγκη και το όνειρο των ανθρώπων να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, τα τελευταία χρόνια φαντάζει δύσκολο έως και ανέφικτο. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν αυτή τη δυσκολία, μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης με τον σχεδιασμό και την κατασκευή με τον συμβατικό τρόπο δόμησης, θεωρούμε ότι τα σπίτια από container είναι η μοναδική επιλογή!

Οι προτάσεις μας καλύπτουν μια ευρεία γκάμα αναγκών και σκοπών. Μπορείτε να επιλέξετε το σπίτι που πληροί τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες.
Η εξωτερική διαμόρφωση – όψη μπορεί να προσαρμοστεί στους κανόνες που διέπουν τη δόμηση στην εκάστοτε περιοχή π.χ. παραδοσιακοί οικισμοί, νησιώτικο σπίτι κ.α.
Οι δυνατότητες χρήσης ενός container όμως δεν περιορίζονται στη δημιουργία κατοικιών και μόνο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καταστήματα, γραφεία ή ακόμα και ως συγκροτήματα κατοικιών προς εκμετάλλευση πχ ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενες κατοικίες.

Container info

Η αρχιτεκτονική εμπορευματοκιβωτίων γνωστή με τον όρο cargotecture έχει εξελιχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό παγκοσμίως, ειδικά τα τελευταία χρόνια, ως ένας εναλλακτικός τρόπος δόμησης. Για εμάς ο σχεδιασμός μίας τέτοιου είδους κατοικίας είναι μία πρόκληση! Τα σχέδια εσωτερικής διαρρύθμισης και εξωτερικής διαμόρφωσης είναι μοναδικά και δημιουργημένα αποκλειστικά και μόνο από την δική μας σχεδιαστική ομάδα. Το ζητούμενο στα σχέδια που έχουμε φτιάξει είναι να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου κάποιος όχι μόνο καλύπτει την ανάγκη για στέγαση αλλά χρησιμοποιώντας όλη μας τη δημιουργικότητα, να προσφέρουμε στον αγοραστή ένα λειτουργικό, άνετο, και μοντέρνο σπίτι. Ξεπερνώντας τους περιορισμούς που μπορεί να έχει το σχήμα και οι συγκεκριμένες διαστάσεις ενός container, βασικός μας στόχος είναι η επίτευξη της εκμετάλλευσης του χώρου στο έπακρο, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των ενοίκων.
Αυτό το ανθεκτικό, φτιαγμένο από σίδηρο εμπορευματοκιβώτιο που δημιουργήθηκε για να αποθηκεύει με ασφάλεια από το πιο ελαφρύ ως το πιο βαρύ υλικό, και να είναι ανθεκτικό στις αντίξοες καιρικές συνθήκες, να στοιβάζεται και να φορτοεκφορτώνεται πολλές φορές, στην προκειμένη περίπτωση αλλάζει χρήση και μετατρέπεται σε ένα ανθεκτικό στον χρόνο, στον καιρό και στους σεισμούς μοντέρνο, άνετο και ασφαλές σπίτι.
Οι κατοικίες από container (εμπορευματοκιβώτια) δεν είναι απλά μία νέα τάση δόμησης. Τα container έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ως μια γρήγορη λύση κατοικίας, πολλές φορές χωρίς να έχει γίνει καμία προετοιμασία, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Ίσως και γι’ αυτό να είμαστε επιφυλακτικοί στο άκουσμα της ιδέας και μόνο της απόκτησης κατοικίας από εμπορευματοκιβώτια. Αυτό πλέον δεν υφίσταται.
Η κατοικία από container αποτελεί μία εύκολη, οικονομική και ολοκληρωμένη λύση. Το ύψος της επένδυσης είναι μικρότερο και ο χρόνος αποπεράτωσης και παράδοσης αρκετά συντομότερος. Έτσι ο αγοραστής δεν μπαίνει στη διαδικασία να αναζητήσει μόνος του συνεργεία κάθε ειδικότητας όπου είναι απαραίτητα για να ολοκληρωθεί μια συμβατική κατασκευή. Δεν χρειάζεται να επιβλέπει κάθε στάδιο προόδου και να αγωνιά για το πότε τελικά θα καταφέρει να φτάσει στην ολοκλήρωση του έργου. Το βασικότερο όλων όμως είναι ότι το ύψος της επένδυσης είναι συγκεκριμένο όπως και ο χρόνος παράδοσης που σημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από πλευράς του αγοραστή! Κατ’ αυτόν τον τρόπο η απόκτηση κατοικίας παύει να είναι ένας ατελείωτος αγώνας δρόμου και γίνεται μία ξέγνοιαστη επιλογή. Ο αγοραστής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος τα χρώματα των εμφανών υλικών όπως ντουλάπια κουζίνας και ντουλάπες, πλακάκια, και χρώμα τοιχοποιΐας.